vrijdag 30 september 2022

Herfstfeest zaterdag 15 oktober van 13.00 – 16.00 uur

 Kom de herfst proeven  in de vlinder- en bijentuin en het voedselbos!
 
Wandel door de vlindertuin, de bloemenakker én het voedselbos; proef van de heerlijkheden gemaakt van  producten uit het voedselbos, bijvoorbeeld de bijzondere jam van de herfstolijfwilg, de kastanjeflensjes, de eigen gebakken taart, de brandnetel- of pompoensoep, van honing en andere bijenproducten.

Er zijn creatieve activiteiten voor jong en oud. Leren hoe u van veldbloemen, besjes en takjes uit het bos een leuk bloemstuk kunt maken. Voor kinderen bijvoorbeeld een workshop stenen schilderen en een kleurrijk insectenhuisje maken van een terracottabloempot.

In het voedselbos wordt een totaal nieuw ecosysteem opgebouwd en over de jaren neemt de soortenrijkdom toe en kun je het hele jaar door oogsten. Vrijwilligers geven er rondleidingen. Welke bomen en struiken zijn er geplant, wat val er over een paar jaar te oogsten, waarom staan er zoveel wilde planten, welke dieren leven er?

De vlinder-en bijentuin is een mooie inspiratietuin met educatieve elementen over planten, vlinders en bijen. Vrijwilligers van de vlindertuin en imkers vertellen u er graag meer over.

                                          Kom genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten