maandag 3 augustus 2015

Tuinvlinder telling 1 & 2 augustusAls je goed kijkt, zie je steeds meer. Zo werden er tuinvlinders geteld in het weekend van 1 & 2 augustus. Het was het weekend van de jaarlijkse Tuinvlinder telling. De Vlindertuin Leusden bestaat 10 jaar, en dat was een goede aanleiding om, ism de KNNV dagvlindergroep, ook de Leusdense tuinvlinders in kaart te brengen.

In de Leusdense Tuinvlinder Top-5 stonden dagpauwoog en atalanta, samen met de grote en kleine koolwitjes, en de gele citroenvlinders. In 2 tuinen werd de kolibrievlinder gevonden.

In totaal werden maar liefst 17 verschillende soorten gezien:
dagpauwoog, atalanta, kleine koolwitje, groot koolwitje, citroenvlinder, boomblauwtje, bruin zandoogje, landkaartje, gamma uiltje, gehakkelde aurelia, distelvlinder, muntvlinder, bont zandoogje, kolibrievlinder, kleine vos, koevinkje en dikkopje.


Veel mensen ontdekten dat er meer vlinders in de tuin vliegen dan gedacht.  Zeker als er bloeiende planten staan, waar vlinders graag komen drinken en genieten van de zon. Heeft u een bijzondere vlinder of rups gezien? stuur ons een mailtje of een foto via vlindertuinleusden@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten