vrijdag 15 juni 2012

Bijen- en Vlinderdag zondag 24 juni 2012 van 12.00 – 16.30 uur

Ook dit jaar is er weer een Bijen- en Vlinderdag georganiseerd door de Vlinder- en bijentuin, het natuur en milieu centrum de Schoolsteeg en het Koetshuis landgoed Stoutenburg van het Utrechts Landschap. Op alle locaties zijn leuke activiteiten, er is een fietstocht die de 3 locaties met elkaar verbindt en je kunt mee doen aan een fotowedstrijd! 2012 is Het Jaar van de Bij omdat het niet goed gaat met de bijen. Ook voor de vlinders is het tien voor 12. Het is belangrijk dat we met z'n allen zo veel mogelijk doen om de omstandigheden voor Bij en Vlinder te verbeteren .

 

Wat is er in de Vlinder- en bijentuin te doen?

U kunt een rondleiding door de tuin krijgen en informatie vragen over vlinder en bijen vriendelijk tuinieren. U kunt planten kopen om ook de eigen tuin meer insectvriendelijk te maken. Kinderen kunnen  een bijenhotelletje maken of zich laten schminken als vlinder of bij. Er is een leuke quiz. Aan imkers kunt U alles vragen over honingbijen. Er is honing en honingproducten te koop. Ook de bekende Bloemenplukbon van de Vallei Horstee is te koop. Met deze bon kunt u zodra de bloemen bloeien op elke zaterdag op de akkerbloemen plukken.

In de tuin staan beelden, gemaakt door vrijwilligers van de tuin. Voor de inwendige mens is er koffie, thee en sap te koop.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten