woensdag 15 juni 2011

Bijen en vlinderdag 26 juni

Stap in de wereld van vlinders, bijen en andere insecten op zondag 26 juni. Op de locaties CNME De Schoolsteeg, De Vlindertuin in Leusden en Infocentrum Koetshuis zijn activiteiten voor jong en oud. Honing proeven, kaarsen dompelen, insectenblokken maken, een film over vlinders en/of bijen en nog veel meer. Natuurlijk  is er ook een bijenstal, observatiekastje en een  insectenwand.
In de Vlindertuin zijn verschillende  activiteiten. U kunt een rondwandeling maken door de tuin en de ingezaaide akker en ideeĆ«n opdoen  voor uw eigen vlinder- en bijenvriendelijke tuin. Tijdens de wandeling ziet u beelden staan van Annelies Peters. Er is een vlinderkastje en vrijwilligers vertellen over vlinders en laten zien hoe de ontwikkeling  van  van ei tot vlinder verloopt. Imkers geven aan de hand van een observatiekastje graag informatie over het leven van de bijen.  Voor de kinderen is er een speciale quiz over vlinders, bijen en bloemen. De Vallei Horstee  vertelt u meer over de ingezaaide bloemenakker achter de tuin en hun bijdrage aan bloeiende akkerranden. U kunt een bloemenplukbon kopen en als het meezit  kunnen de eerste bloemen geplukt worden. Er  zijn planten te koop die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. En voor de inwendige mens is er koffie,thee, sap, honing en poffertjes te koop.
Een mooie fietsroute verbindt de locaties met elkaar. De fietsroute is ook verkrijgbaar op de locaties en bij de VVV. Deze dag wordt georganiseerd door De Vlindertuin in Leusden, CNME De Schoolsteeg en het Utrechts Landschap. De locaties zijn geopend van 12.00 tot 16.30 uur en de entree is gratis. U kunt starten op het Vlinderpad bij het kruispunt Heiligenbergerweg/Groene Zoom,  Hamersveldseweg 107 of Stoutenburgerlaan 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten