zaterdag 5 maart 2011

Verslag Landelijke dag Vlinderstichting 2011

Drie leden van de vlinderwerkgroep Leusden bezochten de Landelijke dag van de Vlinderstichting in Wageningen. Het Thema van dit jaar is: Tien voor 12 !!
De 10 meest kwetsbare vlinders werden in beeld gebracht. Door het nationale natuurbeleid van de afgelopen jaren is er veel gedaan voor vlinders. Nu de regering heftig wil gaan bezuinigen op natuurbeheer (Staatsbosbeheer 80% en Natuurmonumenten 60%) heeft dat ook consequenties voor de vlinders. De vlinderstichting zet zich in om werkgroepen te ondersteunen en adviseren in de keuzes van het landschapsonderhoud. 
De samenwerking van professionals samen met heel veel vrijwilligers die zich inzetten voor onderhoud van de natuur t.b.v. vlinders en libellen kwam deze dag heel nadrukkelijk aan de orde.
Het was een inspirerende dag, er werden enkele prachtige films vertoond over het leven van vlinders en libellen. Ook de nachtvlinders kwamen aan bod.
Er waren drie vlinderaars die de Gouden vlinder uitgereikt kregen. Dit was voor hen een bijzonder moment, het waren mensen die zich al jaren lang met grote inzet en kennis hebben ingezet voor vlinders en groepen vrijwilligers.
Wij hebben, helemaal na deze dag, weer veel zin in het nieuwe vlinderjaar, en zijn blij dat we woensdag weer in de vlindertuin aan het werk gaan.       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten