woensdag 9 februari 2011

Minimoestuinen voor 250 gezinnen

Binnen het kader van 7 days of inspiration in Amerfoort (http://www.7di033.nl/) is het initiatief ontstaan voor een minimoestuincoachproject voor gezinnen. Voor dit project zoeken we 250 gezinnen uit de regio Eemland met kinderen in de basisschoolleeftijd, die het leuk vinden om een minimoestuin (1m2) te beginnen in hun eigen tuin of op hun balkon.
 Ze zullen gedurende het groeiseizoen 2011 begeleidt worden door een moestuincoach op afstand bij alle werkzaamheden in hun minimoestuin.
Middels smsjes en/of mails en een website waar ze terecht kunnen voor informatie worden ze een heel groeiseizoen begeleid. De gezinnen die zich aanmelden krijgen kant en klare zaadpakketjes om een minimoestuin te beginnen. Het doel is om kinderen (en ouders) op deze manier bewust te maken van hoe groenten en kruiden groeien en wat ze nodig hebben om te groeien en dat je gezonde voeding kan verbouwen in je eigen tuin of op je balkon. Educatie, duurzaamheid en voeding in één.
Aanmelden kan via de website, www.moestuincoach.nl. Op 5 maart kunnen dan de zaadpakketjes afgehaald worden bij de stand van Moesie op de boeren/streekmarkt De Smaak van de Streek. De markt wordt gehouden aan de Grote Koppel, aan de kant van Dara, in  Amersfoort. Vanaf die week krijgen de gezinnen die meedoen elke week een mail en/of sms over wat te doen met hun minimoestuin. Dit zal zo’n 30 weken zijn tot begin oktober.
De belevenissen van Moesie, de moestuincoach zijn ook te volgen op Twitter (@MoestuinCoach) en via hyves (Moestuincoach).
Meer informatie en aanmelden kan op: http://www.moestuincoach.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten