maandag 25 september 2017

Herfst in de vlindertuin - zaterdag 14 oktober

Zaterdag 14 oktober 2017 is de jaarlijkse Herfstmiddag in de Vlinder- en Bijentuin en dit valt samen met de Duurzame Doen Dag. Geniet van de Herfst in de tuin!
Het is tevens de laatste middag van dit seizoen dat de tuin geopend is.

Wilt u komend voorjaar ook een vlinder- en bijenvriendelijke tuin?

Eveline Beukema van Buitenkansentuinen is deze middag aanwezig om te laten zien hoe u uw tuin aantrekkelijk kunt maken voor vlinders en bijen. Zij laat voorbeelden zien van vlindervriendelijke tuinen en beplanting om vlinders en bijen te trekken. Ook op een balkon is dat mogelijk! Wilt u een advies voor uw eigen tuin? Als u foto’s van uw tuin en een plattegrond meeneemt dan kan zij een schets voor u maken. Om zeker te zijn van een plek voor een tuinadvies, meldt u dan aan via de mail eveline@buitenkanstuinen.nl

Bloembollen geven vlinders en bijen een goede start in 2018 – speciale pakketten zijn in de tuin verkrijgbaar. Leuk om cadeau te geven, én u steunt er de Vlinder- en Bijentuin mee.

Geniet van de herfst in de tuin!

Honing, jam en chutney - Er is jam en chutney verkrijgbaar van Oogst van Eigen Erf. En natuurlijk honing van de imkers uit de bijentuin.

Voor kinderen is er o.a. een grote legpuzzel en een speurtocht door de tuin. En we gaan herfst-bloemstukjes maken, met bloemen van de akker, en met bessen en takjes uit de tuin. Dit is natuurlijk ook leuk voor volwassenen.

Heeft u een plukbon, dan kunt u dus nog tot en met zaterdagmiddag 14 oktober op de bloemenakker terecht voor een mooi veldboeket met de laatste herfstbloemen.

Graag tot ziens in de tuin!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten